Prajitura cu „margele de aur” – pufoasa si irezistibila

Aceasta prajitura cu branza dulce si bezea este un adevarat spectacol de texturi si arome, iar „margelele aurii” care apar la suprafata o fac nu doar delicioasa, ci si extrem de eleganta. Se prepara usor si are gustul unei zile speciale.

Ingrediente pentru aluat:
180 g faina
100 g unt sau margarina
50 g zahar pudra
1 lingurita rasa praf de copt
1 ou
Ingrediente pentru umplutura:
550 g branza de vaci
4 galbenusuri
150 g zahar
1 plic budinca de vanilie (cca. 40 g)
1 lingura zeama de lamaie
500 ml lapte
1 mana de stafide
Ingrediente pentru bezea:
4 albusuri
100 g zahar pudra

Mod de preparare:
Amesteca faina cu untul rece pana obtii un aluat nisipos. Adauga zaharul pudra, praful de copt si oul. Framanta rapid, acopera aluatul si lasa-l la frigider 30 de minute.
Intre timp, pregateste umplutura: paseaza branza cu o furculita, amestec-o cu galbenusurile, zaharul, budinca, zeama de lamaie si laptele. Omogenizeaza totul cu un tel si adauga stafidele.
Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 23×36 cm. Intinde aluatul in tava cu mainile, intr-un strat uniform, chiar daca pare subtire – va creste la copt.
Toarna umplutura peste blat si coace la 180°C (cu ventilatie) timp de 20 minute. Redu apoi temperatura la 155°C si coace inca 25 minute.
Bate albusurile spuma tare cu zaharul pudra si intinde bezeaua peste prajitura. Mai coace inca 10 minute pana se rumeneste usor.
Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi pastreaz-o la frigider. Pe masura ce se raceste, apar micile „margele aurii” care fac acest desert cu adevarat special.