Prajitura cu mac si crema de vanilie

Crema fina de vanilie, foi pufoase cu mac si un strop de dulceata de caise – aceasta prajitura este visul oricarui iubitor de deserturi de casa. Eleganta, dar usor de facut, aceasta reteta este ideala pentru duminici linistite, zile festive sau pur si simplu pentru cand vrei ceva dulce si special. Se face din trei blaturi cu mac, umplute cu o crema matasoasa pe baza de budinca si ciocolata alba. E imposibil sa te opresti la o singura felie!

Ingrediente:
Pentru cele 3 foi cu mac (se coc individual):
(ingrediente pentru o foaie; se repeta de 3 ori)
3 oua
3 linguri zahar (aprox. 60 g)
3 linguri faina (aprox. 60 g)
3 linguri seminte de mac intreg (aprox. 30 g)
1 lingurita praf de copt (aprox. 5 g)
1 praf de bicarbonat de sodiu
dulceata de caise pentru uns foile (aprox. 150–200 g in total)
Pentru crema:
800 ml lapte
3 plicuri budinca cu aroma de vanilie (pentru fiert)
100 g ciocolata alba
250 g unt (sau margarina cu 80% grasime)
150 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:
Foile:
Bate ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase.
Cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si macul. Amesteca usor cu o spatula.
Coace fiecare foaie individual, intr-o tava de 25×35 cm tapetata cu hartie de copt, la 180°C timp de 10 minute. Procedeaza la fel pentru toate cele 3 foi.
Crema:
Fierbe budinca conform instructiunilor de pe plic, folosind cei 800 ml de lapte.
Topeste ciocolata alba la bain-marie.
Bate untul cu zaharul pudra pana devine pufos.
Incorporeaza budinca racita si ciocolata topita in crema de unt, alternand, apoi mixeaza pana devine o crema omogena. Adauga esenta de vanilie.
Imparte crema in doua parti egale si pastreaza putin si pentru stratul final de deasupra.
Asamblare:
Asaza prima foaie, unge-o cu dulceata si intinde jumatate din crema.
Pune a doua foaie, unge-o cu dulceata si intinde restul de crema.
Acopera cu a treia foaie si unge cu crema pastrata.
Decoreaza cu ciocolata alba rasa sau zahar pudra.