
Daca iti doresti ceva dulce, rapid si spectaculos, aceasta prajitura cu iaurt, mere si blat crocant de napolitane este alegerea perfecta. Se prepara fara cuptor, in doar 30 de minute, iar gustul fin de vanilie si fructe te va cuceri de la prima lingurita!
🧁 Ingrediente (pentru o tava de 24×24 cm, aprox. 20 portii):
400 g crema de branza cu vanilie
500 g iaurt natural
520 g lapte condensat indulcit
2 plicuri gelatina cu aroma de lamaie
450 g napolitane cu cacao
125 g unt (jumatate de pachet)
4 mere mari
👩🍳 Mod de preparare
Pregatirea bazei:
Dizolva gelatina de lamaie intr-o cana (250 ml) de apa fierbinte. Amesteca bine pana se topeste complet si las-o sa se raceasca.
Blatul crocant:
Sfarama jumatate din napolitane intr-un bol. Adauga untul topit si amesteca pana se formeaza o compozitie omogena.
Pune amestecul pe fundul unei forme de tort (24×24 cm) si preseaza usor pentru a forma un strat uniform.
Crema:
Intr-un bol mare, mixeaza iaurtul, laptele condensat si crema de branza timp de 5 minute, pana obtii o textura fina.
Adauga gelatina racita si amesteca bine pana se incorporeaza complet.
Adauga merele:
Curata merele, scoate cotoarele si taie-le cubulete mici. Incorporeaza-le delicat in crema de iaurt cu o lingura.
Asamblarea:
Toarna compozitia peste baza de napolitane si niveleaza frumos.
Presara deasupra restul de napolitane maruntite pentru un aspect crocant.
Racirea:
Pune prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore, pana se intareste perfect.
Servire:
Taie in patrate si serveste rece, alaturi de cafea sau ceai.


