Prajitura cu foi de miere si rulada cu gem – nu te mai saturi s-o faci

Daca vrei un desert spectaculos care sa impresioneze la orice ocazie, incearca aceasta prajitura pufoasa cu foi de miere si gem. Combina gustul clasic de miere, aromele delicate de vanilie si textura moale a ruladei, intr-un desert festiv de neuitat. E atat de buna incat se face si… se repeta!

Ingrediente
Pentru foile cu miere:
2 lingurite scortisoara (aprox. 4 g)
2 linguri miere topita (aprox. 40 g)
2 oua
200 g zahar pudra
50 g margarina
2 lingurite bicarbonat de sodiu (aprox. 8 g)
400 g faina
Pentru pandispan:
6 oua
6 linguri faina (aprox. 120 g)
6 linguri zahar (aprox. 120 g)
1 plic praf de copt (10 g)
gem de caise (sau gem de coacaze, dupa preferinta)
Pentru crema:
600 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie (2 x 40 g = 80 g)
4 plicuri zahar vanilat (4 x 8 g = 32 g)
300 g unt
250 g zahar pudra

Mod de preparare

  1. Prepararea foilor cu miere:
    Pe baie de aburi, incalzeste scortisoara, mierea, ouale, zaharul pudra, margarina si bicarbonatul. Dupa omogenizare, adauga faina si framanta un aluat. Imparte in doua si intinde doua foi (aproximativ 25×35 cm). Coace-le pe dosul tavii, la 200°C, timp de 6–8 minute fiecare.
  2. Prepararea pandispanului:
    Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adauga faina si praful de copt. Coace compozitia intr-o tava de 35×45 cm, pe hartie de copt. Dupa coacere, rastoarna pe un prosop umed si ruleaza. Dupa racire, unge cu gem si ruleaza din nou, apoi taie felii.
  3. Prepararea cremei:
    Fierbe budinca cu laptele si zaharul vanilat. Separat, mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Dupa racirea budincii, amestec-o cu crema de unt.
  4. Asamblare:
    Pe prima foaie de miere, intinde un strat de crema, apoi asaza feliile de rulada. Pune din nou crema peste rulada si acopera cu a doua foaie de miere. Da prajitura la frigider pentru cel putin 24 de ore ca sa se inmoaie foile. La final, pudreaza cu zahar sau toarna glazura de ciocolata topita.

💡 Pont delicios: Incearca si cu gem de coacaze pentru o nota acrisoara deosebita!