Prajitura cu crema delicioasa, nuci si jeleu de visine

Daca iubesti deserturile cu aspect spectaculos si gust echilibrat, aceasta prajitura va fi o adevarata revelatie. Straturile pufoase de blat cu nuci si cacao, completate de o crema fina si un jeleu de visine, se imbina intr-un desert care nu e nici prea dulce, nici prea greu. Un tort elegant, perfect pentru sarbatori, aniversari sau pur si simplu pentru a-ti rasfata familia!

Ingrediente:
Blat (3 foi, tava 23×33 cm):
300 g unt (sau margarina)
200 g zahar
250 g faina
6 oua
2 lingurite praf de copt
1 lingurita amoniac pentru prajituri
70 g nuci macinate
1 lingurita cacao
2 linguri faina (pentru a treia foaie)
Crema:
400 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
1 lingura zahar pudra
1 plic gelatina de lamaie (dizolvata in 250 ml apa fierbinte)
Je­leu:
2 plicuri gelatina de visine (dizolvate in 750 ml apa fierbinte)
Glazura:
100 g ciocolata neagra sau cu lapte
50 ml smantana lichida (optional)
1 lingura unt

Mod de preparare:
1️⃣ Prepararea blatului:
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza untul cu zaharul pana devine spumos, apoi adauga pe rand galbenusurile.
Incorporeaza faina cernuta, praful de copt si amoniacul.
Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le usor in aluat.
Imparte compozitia in 3 parti:
In prima adauga cacao.
In a doua, nucile macinate.
In a treia, 2 linguri faina.
Coace fiecare foaie separat, in tava tapetata cu hartie de copt, la 180°C, timp de aproximativ 30 de minute.
2️⃣ Prepararea cremei:
Bate frisca bine cu zaharul pudra pana devine ferma.
Cand incepe sa se intareasca, adauga gelatina de lamaie (usor racita, dar inca lichida) si amesteca.
3️⃣ Prepararea jeleului:
Dizolva praful de gelatina de visine in apa fierbinte conform instructiunilor. Lasa-l sa se raceasca pana incepe sa se inchege.
4️⃣ Asamblarea prajiturii:
Pe primul blat (cel cu cacao) intinde crema de frisca.
Acopera cu blatul de nuca si toarna uniform jeleul de visine.
Pune ultima foaie de blat (cea simpla).
Topeste ciocolata cu smantana si untul si intinde glazura deasupra.
5️⃣ Finalizare:
Da prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore (ideal peste noapte) pentru a se intari si a se aseza aromele.