Prajitura cu crema de vanilie si blat de cacao. Se prepara usor si este fabuloasa

Ingrediente pentru blat:
6 oua
110 g faina de migdale
20 g cacao
1 lingurita rasa praf de copt
100 g zahar
Ingrediente pentru crema:
1 plic budinca de vanilie
40 g zahar
300 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
25–30 g zahar pudra
1 plic intaritor pentru frisca
Ingrediente pentru glazura:
50 g unt
20 g cacao olandeza
100 g zahar
2 linguri apa
(sau pur si simplu pudra de cacao pentru presarat deasupra)

Mod de preparare
Pregatirea blatului:
Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand in continuare.
Amesteca faina de migdale cu cacao, praful de copt si zaharul, apoi incorporeaza-le usor cu o spatula in compozitia de oua.
Toarna aluatul intr-o tava de aproximativ 29 x 24 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coace la 180°C timp de 25–30 de minute, pana trece testul scobitorii. Lasa blatul sa se raceasca in tava.
Prepararea cremei:
Fierbe budinca de vanilie cu 300 ml lapte si 40 g zahar, apoi las-o sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand.
Bate smantana pentru frisca pana devine semitare, adauga zaharul pudra si intaritorul pentru frisca, apoi mixeaza pana obtii o frisca ferma.
Incorporeaza frisca in budinca rece, amestecand usor.
Intinde crema peste blatul racit si pune tava la frigider.
Pregatirea glazurii:
Pune untul, cacaoa, zaharul si cele 2 linguri de apa la bain-marie (pe aburi).
Amesteca pana cand ingredientele s-au topit complet si ai o glazura fina.
Toarna glazura peste crema de vanilie si niveleaz-o.
Finalizare:
Lasa prajitura la frigider cateva ore pentru a se intari bine.
Taie in patrate si serveste. Daca nu ai rabdare, o poti gusta chiar si dupa o ora – este delicioasa oricum!