Prajitura cu cocos si ciocolata – Se prepara mai usor decat ai crede

Ingrediente:
Pentru blat (tava 25 × 35 cm):
9 albusuri
180 g zahar
Un praf de sare
Zeama de la o jumatate de lamaie
180 g faina
5 g praf de copt
150 g fulgi de cocos
Pentru crema de ciocolata:
9 galbenusuri
220 g zahar
2 plicuri budinca cu aroma de ciocolata
20 g cacao
35 g faina
600 ml lapte
350 g unt
1 lingura zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
Pentru decor:
300–400 ml frisca lichida (sau vegetala – ex. Meggle)
Fulgi de cocos pentru presarat deasupra

Mod de preparare:

  1. Prepararea blatului:
    Preincalzeste cuptorul la 170°C. Tapeteaza tava cu hartie de copt sau unge-o cu unt si presara faina.
    Bate albusurile spuma cu un praf de sare, adauga zaharul treptat si sucul de lamaie pana devin lucioase.
    Incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt si fulgii de cocos.
    Toarna compozitia in tava, niveleaza si coace timp de aproximativ 10 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Atentie: sa nu se usuce excesiv!
  2. Prepararea cremei de ciocolata:
    Amesteca galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.
    Dizolva budinca, cacaoa si faina in putin lapte rece, apoi toarna restul de lapte si omogenizeaza.
    Fierbe pe baie de aburi sau la foc mic pana se ingroasa, apoi lasa sa se raceasca complet.
    Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi incorporeaza-l in crema racita. Pune crema la frigider pentru a se intari.
  3. Asamblare:
    Intinde crema peste blatul copt si racit.
    Bate frisca si intinde-o peste stratul de crema.
    Presara din belsug fulgi de cocos deasupra.

Recomandare:
Lasa prajitura la frigider cel putin 1–2 ore inainte de servire pentru ca straturile sa se fixeze frumos. Este desertul ideal pentru weekend sau ocazii speciale si, chiar si cei care nu sunt mari fani ai cocosului… se vor indragosti de ea!