
Aceasta prajitura simpla, dar spectaculoasa, imbina blatul pufos cu o crema fina de smantana si fructe proaspete de vara – coacaze rosii acrisoare care adauga o nota revigoranta fiecarei inghitituri. Se prepara usor, intr-o singura tava, si este perfecta atat pentru o dupa-amiaza in familie, cat si pentru musafiri.
Ingrediente pentru blat:
2 oua
125 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
150 g faina
1 lingurita praf de copt (aprox. 5 g)
Ingrediente pentru stratul superior:
400 g smantana fermentata (20–25% grasime)
2 oua
70 g zahar
300 g coacaze rosii (curatate, spalate si bine scurse)
🥣 Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Intr-un bol, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adauga treptat uleiul, apoi laptele, iar la final incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.
Coacerea blatului:
Toarna aluatul intr-o tava mica (aprox. 20 × 30 cm), unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 15–17 minute.
Prepararea cremei de smantana:
In timp ce blatul se coace, bate cele doua oua cu zaharul, adauga smantana si amesteca bine. La final, incorporeaza usor coacazele.
Asamblarea si coacerea finala:
Scoate tava cu blatul semi-copt din cuptor si toarna deasupra crema cu smantana si coacaze. Pune prajitura inapoi la cuptor pentru inca 30 de minute, pana cand stratul de deasupra se prinde si devine usor auriu.
Servire:
Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi portioneaz-o. Se serveste rece, fiind ideala pentru zilele calduroase.