Prajitura cu ciocolata si nuca, cremoasa si usor de facut. Nu te saturi niciodata de ea!

Ingrediente
Foi:
・5 albusuri
・125 g zahar
・120 g nuca macinata
・1 lingura faina, aproximativ 15 g
・Un praf de sare
Crema:
・5 galbenusuri
・125 g zahar
・2 linguri lapte, aproximativ 30 ml
・25 g cacao
・125 g margarina
・Esenta de vanilie sau rom, dupa gust
Glazura:
・100 g ciocolata
・3 linguri ulei, aproximativ 30 ml
・Nuca maruntita pentru decor

Metoda de preparare
Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare, apoi adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana cand compozitia devine lucioasa si ferma. Incorporeaza nuca macinata si faina, amestecand usor cu o spatula. Toarna aluatul intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt, si coace la 170°C timp de 20–25 de minute. Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l pe latime in trei fasii egale.
Pentru crema, mixeaza galbenusurile cu zaharul, adauga laptele si gateste totul pe baie de abur. Dupa aproximativ jumatate din timpul de fierbere, adauga cacao si amesteca bine. Crema este gata in circa 10–15 minute, cand se ingroasa usor. Las-o sa se raceasca. Bate margarina la temperatura camerei pana devine pufoasa, apoi incorporeaza crema racita si esenta.
Unge primele doua fasii de blat cu crema si asaza deasupra ultima fasie.
Pentru glazura, topeste ciocolata cu uleiul si intinde-o uniform peste prajitura. Presara nuca maruntita si lasa desertul sa se odihneasca putin inainte de a-l taia.

Rezultatul este o prajitura aromata, cu foi usoare si crema bogata, perfecta pentru orice masa festiva.