
Ingrediente
- Blatul de cacao
3 oua
100 g zahar
un praf de sare
2 linguri (30 g) faina alba
1 lingurita (5 g) praf de copt
2 linguri (30 g) amidon / faina de cartofi
2 linguri (20 g) cacao - Pentru insiropat
170 ml ceai negru foarte concentrat (¾ cana) - Crema de budinca cu ciocolata
2 plicuri budinca de ciocolata (fara zahar, aprox. 80 g total)
750 ml lapte
100 g ciocolata cu lapte
200 g unt moale - Straturi de biscuiti
1 pachet biscuiti simpli (250 g) - Strat cu jeleu de visine
1 plic gelatina/jeleura de visine
250 ml apa fierbinte
1 borcan gem de visine (410 g) - Strat de galben-crema (frisca + jeleu portocaliu)
200 ml smantana pentru frisca
180 ml lapte rece (daca folosesti frisca instant)
1 plic gelatina/jeleura portocalie
250 ml apa fierbinte - Decor
firimiturile razuite de pe blatul copt
MOD DE PREPARARE
- Prepararea blatului
Bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Intr-un bol separat amesteca: faina, praful de copt, amidonul si cacaoa.
Incorporeaza ingredientele uscate in compozitia de oua, cu miscari lente.
Toarna aluatul intr-o tava 25×20 cm tapetata cu hartie de copt.
Coace 25–30 min la 180°C.
Dupa racire, razuieste partea superioara a blatului (pastrezi firimiturile pentru decor).
Insiropeaza blatul cu ceaiul concentrat. - Crema de budinca
Pune laptele rece intr-o cratita, adauga praful de budinca si ciocolata rupta bucati.
Fierbe pe foc mic pana se ingroasa.
Acopera cu folie alimentara lipita pe suprafata si lasa sa se raceasca.
Mixeaza untul moale pana devine spumos.
Incorporeaza treptat budinca rece.
Intinde crema peste blatul insiropat.
Asaza un strat de biscuiti si preseaza usor. - Jeleul de visine
Dizolva gelatina/jeleul de visine in 250 ml apa fierbinte.
Las-o sa se raceasca complet.
Amestec-o cu gemul de visine.
Las-o cateva minute sa inceapa sa se lege.
Intinde-o peste biscuiti.
Pune un al doilea strat de biscuiti. - Strat frisca + portocala
Prepara jeleul portocaliu cu 250 ml apa fierbinte si lasa-l sa se raceasca.
Bate frisca cu laptele rece (sau frisca naturala).
Cand jeleul este rece, dar nu inca inchegat, toarna-l in frisca si mixeaza scurt.
Lasa compozitia sa se ingroase usor.
Intinde crema peste stratul de biscuiti. - Decor
Presara firimiturile de blat peste crema portocalie.
Da prajitura la rece 4–5 ore (ideal peste noapte).


