
Aceasta prajitura cu blat pufos de cacao, crema fina de smantana si glazura de ciocolata este perfecta pentru ocazii speciale, dar si pentru un weekend rasfatat. Reteta este simpla si rezultatul – spectaculos!
Ingrediente pentru blat:
80 g faina alba
80 g ciocolata (neagra sau cu lapte, dupa preferinta), tocata marunt
70 g zahar
2 linguri cacao
2 oua
10 g praf de copt (1 plic)
10 g zahar vanilat (1 plic)
Ingrediente pentru crema:
150 g zahar
50 ml smantana fermentata (tip crème fraiche sau smantana cu 20-25% grasime)
20 ml lapte
20 g pudra de budinca de vanilie (1 plic)
20 g zahar vanilat (2 plicuri)
ciocolata pentru glazura (aprox. 100 g)
1 lingura ulei (pentru glazura)
Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Bate ouale spuma cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o compozitie aerata.
Intr-un alt bol, amesteca faina, cacaoa, praful de copt si ciocolata maruntita.
Incorporeaza amestecul uscat in compozitia cu oua, amestecand usor pana la omogenizare.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace in cuptorul preincalzit la 150°C timp de 15–20 de minute. Lasa la racit.
Prepararea cremei:
Fierbe budinca impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si laptele. Lasa la racit.
Dupa racire, adauga restul de zahar, zaharul vanilat, ciocolata topita si smantana. Amesteca bine pana devine o crema fina.
Asamblare:
Taie blatul racit in 3 straturi egale.
Monteaza prajitura astfel: strat de blat – crema – blat – crema – blat.
Glazura: Topeste ciocolata impreuna cu o lingura de ulei si toarna peste prajitura. Netezeste cu o spatula.
Lasa prajitura la rece cateva ore pentru a se intari bine si serveste cu pofta!
💡 Extra tip: Pentru un plus de aroma, adauga in crema o lingurita de rom sau putin unt moale. Rezultatul va fi cu adevarat special!