Prajitura cu Cafea si Nuci – Desertul care te cucereste de la prima felie

O prajitura intens aromata, cu blat pufos, crema fina de cafea, nuci si un strat crocant de biscuiti, perfecta pentru iubitorii de deserturi cu personalitate.

Ingrediente
Pentru blat:
6 oua
200 g zahar
50 ml ulei
100 g nuca macinata
160 g faina
10 g praf de copt
esenta de rom, dupa gust
Pentru crema:
4 oua
150 g zahar
120 g unt
2 lingurite cafea instant (nescafé)
60 g nuca macinata
200 g biscuiti simpli
100 ml cafea neagra, preparata si racita
Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra
1 lingurita unt

Mod de preparare
Blatul:
Separa ouale. Bate albusurile spuma tare cu zaharul. Amesteca galbenusurile cu uleiul si incorporeaza-le usor in spuma de albusuri.
Adauga nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si esenta de rom. Omogenizeaza delicat.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de aproximativ 20 de minute. Lasa blatul sa se raceasca complet.
Crema:
Bate ouale cu zaharul si gateste-le pe bain-marie pana obtii o crema groasa. Adauga cafeaua instant si amesteca bine.
Lasa crema sa se raceasca, apoi incorporeaza untul moale si nuca macinata, mixand pana devine fina.
Asamblare:
Intinde crema uniform peste blat. Asaza deasupra biscuitii si stropeste-i cu cafeaua preparata.
Glazura:
Topeste ciocolata impreuna cu untul pe bain-marie si toarna glazura peste prajitura.
Final:
Da prajitura la frigider cateva ore, apoi taie-o in felii si serveste.