Prajitura cu branza si visine – super cremoasa si incredibil de buna

Ingrediente:
500 g branza de vaci bine scursa (preferabil fina, nu granulata)
150 g zahar
4 oua
150 g smantana grasa
60 g gris
1 plic zahar vanilat
Coaja rasa de la o lamaie
Un praf de sare
Pentru topping:
200 g visine fara samburi (proaspete sau congelate bine scurse)
Zahar pudra pentru decor (optional)

Mod de preparare:
Intr-un bol incapator, amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, smantana, grisul, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Mixeaza totul cu un blender vertical sau mixer pana obtii o compozitie cremoasa si omogena.
Tapeteaza o tava mica dreptunghiulara (aproximativ 20×30 cm) cu hartie de copt sau unge-o cu unt si presara gris.
Rastoarna crema de branza in tava si niveleaza usor cu o spatula.
Asaza visinele peste compozitie, apasandu-le usor, dar fara sa le scufunzi complet.
Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coace timp de 40-45 de minute sau pana cand prajitura este rumenita usor deasupra si bine inchegata.
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava, apoi scoate-o cu grija si pudreaz-o cu zahar vanilat. Se taie perfect dupa cateva ore de stat la frigider.

Este o prajitura cremoasa, aerata, cu un gust racoritor, perfect echilibrat intre dulce si acrisor – exact ce ai nevoie pentru o zi relaxanta!