
Cauti un desert rapid, pufos si savuros? Aceasta prajitura cu branza dulce si afine se prepara in doar cateva minute: amesteci totul intr-un bol, torni in tava si o lasi sa se coaca! Perfecta pentru zilele in care vrei ceva dulce, dar fara prea mult efort.
Ingrediente:
400 g branza de vaci cremoasa
190 g iaurt
5 linguri de zahar (aprox. 100 g)
3 linguri de gris (aprox. 45 g)
3 linguri de faina (aprox. 60 g)
1 cana de afine proaspete sau congelate (aprox. 150 g)
2 oua
1/2 lingurita praf de copt (aprox. 3 g)
Mod de preparare:
Bate ouale cu mixerul pana devin spumoase.
Adauga branza de vaci si iaurtul peste oua si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Incorporeaza treptat grisul, faina si praful de copt.
La final, adauga afinele si amesteca usor cu o spatula.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si toarna compozitia in ea.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute.
Dupa coacere, scoate tava din cuptor si rastoarna prajitura pe un platou.
Decoreaza cu afine si un praf de zahar pudra.