Prajitura cu branza, fina si cremoasa

Ingrediente:
1 kg branza de vaci la galeata (fina, cremoasa)
1 pahar de zahar
8 oua
200 g unt
1 ½ pahare lapte gras
3 plicuri budinca de vanilie fara zahar
1 pachet mare biscuiti simpli

Mod de preparare:
Incepe prin a bate albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Pune deoparte. Separat, freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adauga untul si laptele. Continua sa mixezi, incorporeaza branza, amesteca bine si adauga budincile.
Cand compozitia este omogena, incorporeaza cu grija spuma de albusuri. Tapeteaza o tava de 25×30 cm cu hartie de copt, asaza un strat de biscuiti si toarna umplutura. Niveleaza suprafata si, daca iti raman biscuiti, ii poti aseza pe margini.
Coace prajitura la 170°C timp de 20 de minute. Apoi redu temperatura la 160°C si mai lasa 60 de minute. Daca prajitura incepe sa se rumeneasca prea tare, scade temperatura la 150°C. Dupa coacere, las-o sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa, aproximativ o ora.