Prajitura cu blat pufos, caramel si cafea care cucereste din prima felie

Ingrediente
Blat (pandispan):
3 oua
un varf de lingurita praf de copt
75 g faina alba
100 g zahar
Crema:
500 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
2 linguri cafea solubila
60 g zahar pudra
2 lingurite gelatina (aprox. 6 g)
In plus:
aprox. 15 biscuiti sarati tip crackers
260 g dulce de leche (lapte condensat caramelizat sau simplu)
70 g ciocolata neagra

Mod de preparare
Blat:
Separa albusurile de galbenusuri si bate spuma tare albusurile.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana se topeste complet.
Redu viteza mixerului si adauga pe rand galbenusurile, amestecand pana se omogenizeaza.
Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava de 24×24 cm tapetata cu hartie de copt.
Coace 20 de minute la 180°C, cu incalzire sus-jos.
Crema:
Dizolva gelatina in 60 ml apa fierbinte si las-o sa se raceasca usor.
Dizolva cafeaua in 3-4 linguri apa clocotita si las-o sa se raceasca.
Bate smantana cu zaharul pudra pana capata consistenta ferma.
Spre final, adauga gelatina racita si incorporeaza bine.
Imparte crema in doua parti egale. Intr-una dintre ele adauga cafeaua racita si amesteca.
Asamblare:
Intinde crema cu cafea peste blatul de pandispan.
Asaza un strat de biscuiti sarati peste crema.
Unge biscuitii cu laptele condensat moale.
Intinde deasupra a doua parte de crema (cea simpla, fara cafea).
Rade ciocolata pe razatoarea cu ochiuri medii si presara peste prajitura.
Lasa prajitura la frigider cateva ore pentru a se intari si a se combina aromele.