Prajitura cu blat fraged si crema de ciocolata

Daca iubesti deserturile echilibrate, nici prea seci, nici prea incarcate de crema, aceasta prajitura este pentru tine. Prajitura cucereste prin blaturile fragede, alternate intre vanilie si cacao, unite de o crema fina de ciocolata.

Ingrediente (pentru o tava de 20 x 30 cm)
Pentru blat:
450 g faina
200 g unt sau margarina
100 g zahar pudra
5 g praf de copt (jumatate de plic)
50 g miere
20 g cacao pudra neindulcita (2 linguri)
2 galbenusuri
175 g smantana (tip smantana fermentata)
Pentru crema:
200 ml frisca lichida (30% grasime)
300 g ciocolata cu lapte (sau 200 g ciocolata amaruie, pentru cine prefera mai intens)

Mod de preparare
Aluatul:
Freaca untul/margarina cu faina, apoi adauga restul ingredientelor, exceptand cacaoa.
Imparte aluatul in doua. Intr-o jumatate incorporeaza cacaoa.
Din fiecare parte formeaza doua bile, rezultand 2 blaturi albe si 2 blaturi cu cacao.
Inveleste-le in folie alimentara si lasa-le la rece pentru scurt timp.
Coace foile pe dosul tavii (20×30 cm), presarata cu faina, dupa ce le-ai intepat cu furculita. Coacerea se face la 170°C timp de 10 minute pentru fiecare foaie.
Crema:
Rupe ciocolata in bucati si pune-o intr-un bol.
Incalzeste frisca pana aproape de punctul de fierbere si toarn-o peste ciocolata.
Amesteca usor pana obtii o crema neteda (poti folosi un blender vertical, dar fara a introduce aer).
Lasa crema sa se raceasca, apoi pune-o la frigider cateva ore, pana se intareste.
Asamblarea:
Pune primul blat de cacao la baza.
Alterneaza foile (alb, cacao, alb), umplandu-le cu crema de ciocolata.
Acopera prajitura cu folie si las-o la loc racoros pana a doua zi. Abia atunci blaturile se inmoaie perfect.
Servire:
Taie prajitura in patrate nu foarte mari si savureaz-o alaturi de cei dragi.