
Daca esti in cautarea unui desert simplu, fara coacere, care sa fie gata rapid si sa impresioneze intreaga familie, aceasta prajitura cu foi de napolitana si crema de biscuiti este alegerea perfecta. Combinatia de cacao, margarina si biscuiti macinati ofera o textura fina si un gust intens, care merge de minune cu o cafea sau un ceai. Iata cum se prepara pas cu pas:
Ingrediente:
6 foi de napolitana
300 g zahar
300 ml apa
3 linguri de cacao (neindulcit)
250 g margarina (tip Rama)
250 g biscuiti macinati
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, amesteca zaharul, cacaua si apa. Pune pe foc si fierbe compozitia timp de 3-4 minute, amestecand continuu.
Dupa ce ai luat cratita de pe foc, adauga margarina si amesteca pana se topeste complet.
Incorporeaza biscuitii macinati si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase.
Lasa crema sa se raceasca putin, apoi unge uniform fiecare foaie de napolitana cu acest amestec, asezand foile una peste alta.
Pune un tocator sau o greutate peste prajitura si las-o sa se odihneasca cateva ore (ideal peste noapte), pentru ca foile sa se inmoaie si aromele sa se combine.
Taie in patrate sau dreptunghiuri si serveste cu pofta!
Aceasta reteta este perfecta pentru orice ocazie – se face usor, nu necesita coacere si este adorata de copii si adulti deopotriva!