
Daca esti in cautarea unui desert rapid, care sa nu necesite cuptor si care sa cucereasca instant prin gust si textura, aceasta prajitura crocanta cu alune si ciocolata este alegerea ideala! Se prepara usor, cu ingrediente accesibile. Iata cum poti sa o prepari acasa:
Ingrediente pentru blat:
150 g apa
200 g zahar
125 g margarina/unt
100 g ciocolata
200 g alune de padure prajite, macinate
200 g biscuiti macinati
Ingrediente pentru glazura:
150 g ciocolata alba
4 linguri (aprox. 60 g) smantana pentru frisca (dulce, lichida)
Ingrediente pentru decor:
Ornamente de ciocolata (maruntisuri, fulgi sau bilute)
Mod de preparare:
Pune apa intr-o cratita la foc mediu. Adauga zaharul si lasa amestecul sa ajunga la punctul de fierbere.
Dupa ce incepe sa fiarba, adauga margarina si ciocolata. Amesteca usor pana cand se topesc complet.
Ia cratita de pe foc si incorporeaza alunele de padure macinate si biscuitii. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Toarna compozitia intr-o tava de aprox. 26×15 cm, tapetata cu hartie de copt sau unsa usor cu unt/margarina. Niveleaza bine.
Lasa tava la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pana se intareste.
Intre timp, incalzeste smantana dulce la foc mic (fara sa fiarba), apoi adauga ciocolata alba rupta bucati. Amesteca pana se topeste si devine o glazura fina.
Toarna glazura peste compozitia racita si uniformizeaza. Presara ornamentele de ciocolata deasupra.
Pune din nou la frigider pentru cateva ore, pana se intareste complet.
Taie in cuburi si serveste cu drag!
Aceasta reteta este un adevarat deliciu pentru iubitorii de ciocolata si alune – un desert fara coacere care iti va intra rapid in topul preferintelor!