Prajitura cremoasa cu cirese

Cauti o prajitura care imbina gustul fructat cu creme fine de vanilie si ciocolata? Aceasta prajitura cu cirese este alegerea ideala! Eleganta, suculenta si absolut irezistibila, se prepara rapid si este perfecta pentru orice ocazie de vara. Straturile moi de blat, crema delicata de vanilie si glazura de ciocolata creeaza un echilibru desavarsit – fiecare muscatura e o bucurie!

Ingrediente pentru blat:
350 g faina
150 g zahar
4 oua
150 ml lapte
150 ml ulei
2 linguri cacao (neindulcita) + 2 linguri apa
1 plic praf de copt (10 g)
aproximativ 400 g cirese fara samburi
Ingrediente pentru crema:
400 ml lapte
1 plic budinca cu aroma de vanilie (pentru fiert)
200 ml frisca lichida (pentru deserturi)
1 plic intaritor de frisca
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida

Mod de preparare (tava 20 × 36 cm):
Prepararea aluatului: Mixeaza ouale cu zaharul pana devin albicioase. Adauga laptele si uleiul, apoi incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Imparte compozitia in doua parti. Intr-una dintre ele adauga cacaoa amestecata cu apa.
Toarna mai intai aluatul simplu intr-o tava unsa si tapetata cu faina, apoi cel cu cacao. Presara ciresele deasupra.
Coace prajitura la 180°C timp de aproximativ 30 de minute (testeaza cu scobitoarea).
Prepararea cremei: Fierbe laptele cu zaharul si praful de budinca conform instructiunilor, apoi lasa la racit si adauga zaharul vanilat.
Bate frisca impreuna cu intaritorul pana devine ferma si incorporeaz-o in budinca racita (cu mixerul pentru o consistenta fina). Intinde crema peste blatul racit.
Glazura: Topeste ciocolata la bain-marie. Separat, bate frisca pana devine ferma si incorporeaza ciocolata racita (nu fierbinte). Intinde peste stratul de budinca.
Pune prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi taie in patrate egale si serveste cu pofta!