
Daca iubesti deserturile cu branza, aceasta prajitura este exact ce cauti! Un blat fraged cu cacao imbraca o crema fina si aerata de branza, intr-un desert care se topeste in gura. Este spectaculos la vedere si absolut irezistibil la gust, perfect pentru zilele in care vrei sa impresionezi familia sau prietenii.
Ingrediente
Pentru blatul cu cacao:
375 g faina
130 g zahar pudra
200 g unt
3 galbenusuri
1,5 lingurite praf de copt
4 linguri cacao
2 linguri smantana acrisoara
Pentru crema de branza:
1,2 kg branza pentru cheesecake (twaróg sau branza bine scursa, fina)
200 g unt topit
8 oua intregi
300 g zahar
2 linguri faina alba
2 linguri amidon (faina de cartofi)
1 plic zahar vanilat
cateva picaturi aroma de lamaie si portocala
Mod de preparare
Pregatirea aluatului de cacao:
Amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra si cacao.
Adauga untul rece taiat cubulete, galbenusurile si smantana.
Framanta rapid pana obtii un aluat omogen. Imparte-l in doua parti egale.
Pune aluatul la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Pregatirea cremei de branza:
Mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga branza, untul topit si racit, faina, amidonul, zaharul vanilat si aromele.
Amesteca bine pana obtii o crema fina si aerata.
Asamblare:
Intinde jumatate din aluat pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt (aprox. 30×40 cm).
Toarna crema de branza uniform peste blat.
Rade cealalta jumatate de aluat deasupra cremei (cu razatoarea mare) sau faramiteaz-o manual.
Coacere:
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 60–70 de minute.
Las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia, pentru ca stratul de branza sa se aseze bine.
Finalizare:
Presara putin zahar pudra deasupra pentru un aspect elegant.