Prajitura Boema cu Ciocolata, Visine si Biscuiti

Prajitura Boema cu Visine si Crema de Ciocolata este una dintre acele retete spectaculoase care imbina perfect blatul pufos de cacao, jeleul acrisor de visine, biscuitii fragezi si o crema fina de ciocolata. Este stratificata cu grija, arata senzational si are un gust care cucereste de la prima imbucatura.

Ingrediente pentru blat:
4 oua
120 g zahar
4 linguri apa calda
4 linguri ulei
100 g faina
2 linguri cacao
1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru stratul de visine (jeleu):
500 g visine fara samburi (proaspete sau congelate)
3 linguri zahar
2 linguri amidon alimentar (sau budinca de vanilie)
100 ml apa
Ingrediente pentru stratul de biscuiti:
100–150 g biscuiti simpli (populari sau Petit Beurre)
Ingrediente pentru crema de ciocolata:
500 ml lapte
1 plic budinca de ciocolata (sau 40 g amidon + 2 linguri cacao)
100 g zahar
200 g unt moale
Pentru decor:
50 g nuca macinata

👩‍🍳 Mod de preparare:

  1. Pregatirea blatului:
    Bate ouale intregi cu zaharul pana se albesc si devin pufoase. Adauga pe rand apa si uleiul. Cerne faina, cacaua si praful de copt si incorporeaza-le usor in amestec. Toarna compozitia intr-o tava (aprox. 25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coace la 180°C timp de 20-25 de minute. Lasa sa se raceasca complet.
  2. Prepararea jeleului de visine:
    Pune visinele intr-o cratita cu zaharul si 50 ml apa. Fierbe cateva minute pana lasa suc. Dizolva amidonul in restul de apa rece, apoi toarna-l peste visine, amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Intinde compozitia peste blatul rece si lasa sa se raceasca.
  3. Stratul de biscuiti:
    Asaza un strat de biscuiti peste jeleul racit. Daca biscuitii sunt prea uscati, ii poti stropi usor cu lapte.
  4. Crema de ciocolata:
    Prepara budinca din lapte, zahar si pudra de budinca. Cand s-a ingrosat, las-o sa se raceasca acoperita cu folie alimentara. Bate untul spuma, apoi incorporeaza treptat budinca rece. Intinde crema peste stratul de biscuiti.
  5. Decor si final:
    Presara nuca macinata pe deasupra si lasa prajitura la frigider cateva ore (ideal peste noapte) pentru a se intari si a se intrepatrunde aromele.

🍽️ Sfat:
Se taie cel mai bine cu un cutit trecut prin apa fierbinte, pentru un aspect perfect.