Prajitura Bicicleta – desert spectaculos, usor de preparat

Aceasta prajitura delicioasa, cu rulouri fragede, pandispan cu cacao, crema fina de lamaie si glazura de ciocolata, impresioneaza atat prin gust, cat si prin aspect. Desi pare complicata, reteta e mai simpla decat ai crede!

Ingrediente:
Pentru rulouri:
300 g faina
150 g margarina
1 plic praf de copt
1 lingura zahar
1 lingura smantana fermentata
4 galbenusuri
gem de caise
100 g nuca macinata cu zahar
Pentru pandispanul cu cacao:
3 oua
100 g zahar
300 g faina
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
300 ml lapte
100 ml ulei
Pentru crema de lamaie:
2 plicuri budinca de vanilie
sucul de la 1 lamaie
200 g zahar pudra
200 g margarina
600 ml lapte
Pentru decor:
100 g ciocolata neagra

Mod de preparare:
Prepararea rulourilor:
Amesteca toate ingredientele pana obtii un aluat omogen. Imparte-l in 4 parti egale si intinde-le subtire. Unge-le cu gem de caise si presara nuca amestecata cu zahar. Ruleaza-le si asaza-le intr-o tava unsa cu ulei (de aprox. 30×20 cm), lasand putin spatiu intre ele.
Prepararea pandispanului cu cacao:
Bate ouale cu zaharul, adauga uleiul, laptele si cacaua. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Toarna compozitia peste rulourile din tava si coace totul timp de 30 de minute la 180–190°C. Lasa la racit, apoi taie usor partea superioara.
Prepararea cremei:
Fierbe budinca in lapte, apoi adauga margarina si sucul de lamaie cat este inca fierbinte. Amesteca bine pana se topeste margarina complet.
Asamblare:
Intinde crema peste stratul cu rulouri, asaza deasupra partea taiata a pandispanului si unge si acest strat cu crema.
Decor final:
Topeste ciocolata neagra si stropeste prajitura pe deasupra.

Lasa prajitura la rece cateva ore inainte de servire, pentru un gust si o textura desavarsite.