Prajitura Armonia, cu nuci si cafea

Un desert spectaculos, cu foi pufoase de cacao si nuca, crema fina cu aroma de cafea si rom, perfect pentru sarbatori sau mese festive in familie.

Ingrediente
🔸 Foaie cu cacao
7 oua
140 g zahar pudra
100 g faina alba
40 g cacao
1 lingura ulei (aprox. 10 ml)
2 linguri apa (aprox. 30 ml)
6 g praf de copt
un praf de sare
🔸 Foaie cu nuca
7 oua
140 g zahar pudra
80 g faina alba
80 g nuca macinata
6 g praf de copt
un praf de sare
🔸 Crema
250 g unt sau margarina, la temperatura camerei
300 g zahar
3 plicuri budinca de vanilie (aprox. 120 g)
900 ml lapte
100 g nuca macinata
3 plicuri cafea instant 3-in-1 (sau echivalentul a 3 linguri cafea solubila)
400 ml gem de caise
2 lingurite rom sau aroma de rom
🔸 Pentru decor
150–200 g ciocolata pentru glazura

Mod de preparare
🔹 Foile
Separa ouale. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, uleiul si apa pana devin cremoase.
Adauga faina cernuta cu cacao si praful de copt, apoi incorporeaza usor albusurile.
Toarna compozitia intr-o tava mare (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C, pana trece testul scobitorii.
Procedeaza identic pentru foaia cu nuca, inlocuind cacaoa cu nuca macinata.
🔹 Crema
Fierbe budinca cu laptele pana se ingroasa. Ia de pe foc, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva complet. Lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Bate untul spuma si incorporeaza treptat budinca rece.
Adauga romul si imparte crema in doua parti:
intr-una adauga nuca macinata
in cealalta cafeaua instant
🔹 Asamblare
Unge foaia de cacao cu un strat subtire de gem de caise.
Intinde crema cu nuca, apoi asaza foaia cu nuca.
Unge din nou cu gem de caise si acopera cu crema de cafea.
Da prajitura la frigider cateva ore, apoi glazureaz-o cu ciocolata topita.

🍰 Servire
Dupa ce s-a intarit bine, taie prajitura in felii egale. Este un desert consistent, dintr-o tava rezulta aproximativ 40 de bucati generoase.