
Daca iti doresti un desert spectaculos, dar usor de pregatit, aceasta prajitura este alegerea perfecta. Combinatia dintre foaia cu cacao, foaia cu nuca, crema fina de vanilie si foile de napolitana crocante creeaza o armonie de gusturi care iti va cuceri toti invitatii. Pregateste-o cu o zi inainte si vei avea parte de un deliciu care se topeste in gura!
Ingrediente
Pentru foaia cu cacao:
5 albusuri
100 g zahar
40 g cacao pudra
1 lingurita cafea instant
40 g faina
Pentru foaia cu nuca:
5 albusuri
70 g zahar
100 g nuca macinata
30 g faina
Pentru crema:
10 galbenusuri
120 g zahar
1 plic zahar vanilat Bourbon
100 g faina
500 ml lapte
250 g margarina
3 foi de napolitana (27×37 cm)
Mod de preparare
Pentru foaia cu cacao, se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se incorporeaza cu grija faina, cacaua si cafeaua instant. Se asaza o foaie de napolitana intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde deasupra compozitia. Se coace 15 minute la 180°C, apoi se lasa la racit.
Pentru foaia cu nuca, se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza nuca macinata si faina. Se intinde peste a doua foaie de napolitana si se coace 20 de minute la 180°C. Se lasa la racit.
Pentru crema, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase, apoi se subtiaza cu 100 ml lapte. Restul de 400 ml lapte se fierbe, apoi se toarna treptat peste amestecul de oua, amestecand bine. Se pune din nou pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit.
Margarina se mixeaza spuma si se amesteca cu crema racita.
Asamblare: pe un platou se asaza foaia cu cacao, jumatate din crema, foaia cu nuca, restul de crema si la final a treia foaie de napolitana. Se preseaza usor cu palma, se acopera cu hartie de copt, se pune o greutate deasupra si se lasa la frigider peste noapte.