Prajitura Adelaide, deliciu cu 3 Straturi

Ingrediente

  1. Aluat fraged
    300 g faina
    250 g margarina
    100 g zahar pudra
    6 galbenusuri
    1 lingurita praf de copt
  2. Strat cu mere si nuci
    ½ din aluatul fraged
    5 mere
    2 linguri pesmet (aprox. 20 g)
    1 praf de scortisoara
  3. Blat cu nuca
    6 oua
    200 g zahar
    100 g faina
    150 g nuca macinata
    1 lingurita praf de copt
  4. Strat cu cocos si visine
    ½ din aluatul fraged
    4 albusuri
    200 g zahar
    100 g fulgi de cocos
    1 lingurita praf de copt
    1 borcan gem de visine (aprox. 300–350 g)
    100 g ciocolata (bucatele)
  5. Crema de cafea
    500 ml lapte
    4 linguri zahar (aprox. 60 g)
    2 plicuri budinca vanilie/smantana
    250 g unt
    4 linguri nuca macinata (aprox. 40 g)
    2 linguri cafea solubila dizolvata in 30 ml lichior (ex. amaretto, rom, ajerkoniak)
  6. Topping
    Glazura de ciocolata sau glazura la alegere

⭐ Metoda de preparare

  1. Pregatirea aluatului fraged
    Amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra.
    Adauga margarina rece si framanta pana devine nisipos.
    Incorporeaza galbenusurile si formeaza un aluat omogen.
    Da-l la rece 1 ora, apoi imparte-l in doua parti egale.
    STRATUL 1: cu mere si blat de nuca
    A. Asamblare
    Intinde jumatate din aluatul fraged intr-o tava cu hartie de copt (aprox. 25×35 cm).
    Inteapa cu furculita si presara pesmetul.
    Curata merele, taie-le felii subtiri, asaza-le pe aluat si presara scortisoara.
    B. Blatul cu nuci
    Bate albusurile spuma tare cu zaharul.
    Adauga galbenusurile, pe rand.
    Incorporeaza faina cu praful de copt si nuca macinata.
    Toarna compozitia peste mere.
    Coacere
    Coace 40 min la 175°C.
    Lasa la racit complet.
    STRATUL 2: cu cocos si visine
    A. Asamblare
    Intinde cealalta jumatate de aluat fraged in tava.
    Unge cu gemul de visine.
    Presara ciocolata taiata cubulete.
    B. Bezeaua cu cocos
    Bate albusurile spuma tare cu zaharul.
    Incorporeaza cocosul amestecat cu praful de copt, cu miscari lente.
    Intinde peste stratul de gem.
    Coacere
    Coace 40 min la 175°C.
    Lasa la racit.
    CREMA DE CAFEA
    Fierbe budinca din lapte, zahar si praful de budinca.
    Las-o sa se raceasca complet.
    Mixeaza untul moale cu budinca rece.
    Adauga nuca macinata si cafeaua dizolvata in alcool.
    ⭐ Asamblare finala
    Asaza prajitura cu mere si nuca la baza.
    Intinde toata crema de cafea.
    Pune deasupra prajitura cu cocos si visine.
    Toarna glazura de ciocolata.
    Lasa cateva ore la rece pentru a se aseza straturile.