
Daca vrei un preparat satios, simplu si absolut delicios, aceasta placinta sarata cu cartofi, bacon si cascaval este alegerea perfecta. Are un gust bogat, o textura moale la interior si un strat rumenit de cascaval la suprafata. Este ideala ca fel principal, gustare calda sau chiar la o masa cu prietenii, servita alaturi de muraturi.
Ingrediente (pentru o tava 24 x 36 cm)
3 cartofi mari (aprox. 600 g)
250 g faina
525 g chefir (3 pahare a cate 175 g)
1 ceapa mica (aprox. 80 g)
2 oua
175 g smantana
200 g cascaval
2 linguri ulei (aprox. 20 ml)
1 lingurita sare (aprox. 5 g)
150 g bacon afumat cubulete
Mod de preparare
Tocam ceapa cubulete si o calim impreuna cu baconul intr-o tigaie cu putin ulei, pana devin aurii si usor crocante.
Dam cascavalul pe razatoare.
Curatam cartofii, ii dam pe razatoarea mare si le stoarcem usor zeama.
Intr-un bol mare, amestecam chefirul cu ouale.
Adaugam cartofii rasi, amestecul de ceapa cu bacon si un praf de sare.
Incorporam faina pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei.
Pe deasupra, intindem smantana, apoi presaram cascavalul ras.
Coacem la cuptor, la 180–200°C, timp de 30–35 de minute, pana cand cascavalul capata o crusta aurie.
Se serveste calda, simpla sau cu muraturi alaturi – o combinatie clasica si irezistibila.