Placinta sarata cu cartofi, bacon si cascaval

Daca vrei un preparat satios, simplu si absolut delicios, aceasta placinta sarata cu cartofi, bacon si cascaval este alegerea perfecta. Are un gust bogat, o textura moale la interior si un strat rumenit de cascaval la suprafata. Este ideala ca fel principal, gustare calda sau chiar la o masa cu prietenii, servita alaturi de muraturi.

Ingrediente (pentru o tava 24 x 36 cm)
3 cartofi mari (aprox. 600 g)
250 g faina
525 g chefir (3 pahare a cate 175 g)
1 ceapa mica (aprox. 80 g)
2 oua
175 g smantana
200 g cascaval
2 linguri ulei (aprox. 20 ml)
1 lingurita sare (aprox. 5 g)
150 g bacon afumat cubulete

Mod de preparare
Tocam ceapa cubulete si o calim impreuna cu baconul intr-o tigaie cu putin ulei, pana devin aurii si usor crocante.
Dam cascavalul pe razatoare.
Curatam cartofii, ii dam pe razatoarea mare si le stoarcem usor zeama.
Intr-un bol mare, amestecam chefirul cu ouale.
Adaugam cartofii rasi, amestecul de ceapa cu bacon si un praf de sare.
Incorporam faina pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei.
Pe deasupra, intindem smantana, apoi presaram cascavalul ras.
Coacem la cuptor, la 180–200°C, timp de 30–35 de minute, pana cand cascavalul capata o crusta aurie.
Se serveste calda, simpla sau cu muraturi alaturi – o combinatie clasica si irezistibila.