
Daca ai pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa petreci ore intregi in bucatarie, aceasta reteta de placinta cu branza dulce este exact ce iti trebuie! Se numeste „Placinta lenesei” si nu degeaba – totul se amesteca rapid, se toarna in tava si se coace pana devine magic de cremoasa si delicioasa. Cu straturi usoare de aluat, branza proaspata si un strop de aroma de lamaie, este desertul perfect pentru orice moment.
Ingrediente:
300 g faina pentru foietaj sau faina fina (tip 000)
200 g zahar pudra
1/2 plic praf de copt (aprox. 5 g)
1 praf de sare
500 g branza dulce de vaci
150 g smantana (aprox. un pahar mic)
Coaja rasa de la 1 lamaie
150 g margarina sau unt
5 oua
500 ml lapte
1 plic zahar vanilat
2 oua suplimentare (pentru stratul de deasupra)
Mod de preparare:
Pregatirea ingredientelor uscate:
Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt si zaharul pudra. Toarna jumatate din acest amestec intr-o tava bine unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
Stratul cu branza:
Faramiteaza branza dulce peste stratul de faina. Adauga deasupra smantana, coaja rasa de lamaie si margarina (taiata cubulete sau rasa pe razatoare mare).
Adauga restul de amestec uscat:
Presara peste stratul cu branza cealalta jumatate din amestecul de faina cu zahar.
Prepararea compozitiei lichide:
Bate 5 oua impreuna cu laptele si zaharul vanilat, folosind un mixer sau un tel. Toarna amestecul obtinut uniform peste ingredientele din tava.
Coacere:
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Coace placinta timp de aproximativ 40 de minute, pana cand se rumeneste frumos la suprafata si este bine legata in interior.
Aceasta prajitura se serveste cel mai bine usor calduta sau rece, simpla sau pudrata cu zahar. Gustul ei moale si aromat te va cuceri de la prima inghititura!