
Nu ai foi de placinta, dar ti-e pofta de o prajitura cu branza dulce? Aceasta reteta se prepara extrem de simplu, din ingrediente comune, si are un gust neasteptat de bun! Nu necesita intins aluat, iar combinatia dintre stratul crocant si umplutura fina de branza o face greu de refuzat.
Ingrediente (pentru o tava mare):
500 g branza de vaci
4 oua
2 plicuri de zahar vanilat (aprox. 16 g)
300 g faina
200 g zahar
1/2 plic praf de copt (aprox. 5 g)
un praf de sare
500 ml lapte
100 g unt sau untura moale (se poate folosi si margarina)
Mod de preparare:
Amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Imparte compozitia in doua parti egale.
Unge generos fundul unei tavi mari cu jumatate din cantitatea de unt.
Presara deasupra jumatate din amestecul de faina.
Adauga branza de vaci, apoi zaharul vanilat, uniform pe toata suprafata.
Presara restul de faina peste stratul de branza.
Separa ouale. Bate albusurile spuma tare.
Galbenusurile se amesteca usor si se incorporeaza in spuma de albus.
Toarna treptat laptele in compozitie si amesteca bine.
Rastoarna amestecul lichid peste ingredientele din tava, avand grija sa se distribuie uniform.
Topeste restul de unt si stropeste prajitura deasupra.
Coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de cateva minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Apoi redu temperatura la 180°C si mai lasa la copt aproximativ 25 de minute. Verifica cu o scobitoare daca este gata.