Pasta cremoasa de dovlecel – un aperitiv simplu, dar delicios

Cauti o gustare rapida, sanatoasa si plina de prospetime? Aceasta pasta de dovlecel imbina dulceata cepei calite, aroma intensa a usturoiului si finetea branzei proaspete intr-o combinatie de-a dreptul delicioasa. Este ideala pe paine proaspata, pe toast crocant sau ca dip pentru legume. Pregatirea e simpla, gustul – memorabil!

Ingrediente
15 g unt
150 g ceapa (o ceapa mare, tocata marunt)
300 g dovlecel (un dovlecel mediu, ras cu tot cu coaja)
Sare – dupa gust
Piper proaspat macinat – dupa gust
2-3 catei usturoi (presati)
2 oua (aprox. 120 g)
100 g branza proaspata cremoasa (tip crema de branza, Philadelphia, ricotta sau branza de vaci fina)

Mod de preparare
Calirea cepei – Intr-o tigaie, topeste untul si adauga ceapa tocata marunt. Caleste pana devine aurie si usor dulceaga.
Adaugarea dovlecelului – Pune dovlecelul ras peste ceapa, asezoneaza cu sare si piper, acopera cu un capac si lasa la inabusit 5–7 minute, amestecand din cand in cand.
Incorporarea oualor si usturoiului – Cand dovlecelul este fraged, adauga usturoiul pisat si ouale batute usor. Gateste amestecand continuu pana ce ouale se coaguleaza complet.
Racirea si adaugarea branzei – Ia tigaia de pe foc, lasa amestecul sa se raceasca, apoi adauga branza proaspata si amesteca bine pana obtii o pasta omogena si cremoasa.

Sugestie de servire:
Serveste pasta de dovlecel pe paine proaspata, pe felii de toast crocante sau ca dip pentru legume crude. Poti decora cu verdeata tocata (patrunjel, marar, arpagic) pentru un plus de prospetime.