Pandispan pufos in doua culori

Acest pandispan este unul dintre acele deserturi care te cuceresc din prima privire si iti raman in memorie prin gustul sau simplu, dar spectaculos. Straturile de aluat alb si cu cacao, combinate cu un praf fin de zahar pudra, fac din aceasta prajitura alegerea perfecta pentru mesele festive, sarbatori sau chiar pentru pachetelul de la scoala sau birou.

🍰 Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g faina
200 g zahar
200 g unt moale (sau margarina)
3 oua
1 plic praf de copt (10 g)
1 plic zahar vanilat
3 linguri lapte
2-3 linguri cacao (pentru jumatate din aluat)
Pentru decor:
Zahar pudra pentru presarat deasupra

👩‍🍳 Mod de preparare:
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mare, amesteca untul moale cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa.
Adauga ouale, unul cate unul, apoi incorporeaza zaharul vanilat, laptele si faina amestecata cu praful de copt.
Framanta pana cand obtii un aluat omogen, usor de intins.
Impartirea aluatului:
Imparte aluatul in doua parti egale.
Intr-una din ele adauga cacao si amesteca bine pana se coloreaza uniform.
Asamblarea prajiturii:
Intinde o foaie din aluatul simplu si asaz-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste ea, intinde o foaie din aluatul cu cacao.
Continua alternarea straturilor (ideal 4 straturi in total – 2 albe si 2 cu cacao).
Coacerea:
Da prajitura la cuptor preincalzit la 180°C pentru 30–35 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Racirea si servirea:
Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi taie in romburi sau patrate.
Presara cu zahar pudra pentru un efect vizual frumos si un plus de gust.

Aceasta prajitura este nu doar delicioasa, ci si foarte aspectuoasa, perfecta pentru a fi servita la orice ocazie. Poate fi pastrata cateva zile si isi pastreaza prospetimea si textura pufosa. O reteta simpla, dar cu efect maxim!

🍽️ Pofta buna!