
Uneori, cele mai delicioase deserturi sunt si cele mai usor de pregatit. Acest pandispan fin, acoperit cu un strat generos de gem de caise si presarat cu fulgi de cocos, este perfect pentru o dupa-amiaza relaxanta sau pentru a impresiona musafirii neanuntati. Textura aerata a blatului, aroma fructata a caiselor si dulceata discreta a cocosului se imbina armonios, rezultand un rasfat irezistibil.
Ingrediente
Oua – 4 bucati mari (aprox. 220 g)
Gem de caise – 120 g (sau dupa gust)
Fulgi de cocos – 50 g (sau dupa gust)
Sare – un praf
Zahar vanilat – 8 g (1 lingura)
Zahar – 100 g
Ulei – 45 ml (3 linguri)
Faina – 100 g
Amidon de porumb – 50 g
Praf de copt – 8 g (2 lingurite)
Metoda de preparare
- Pregatirea blatului
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu un praf de sare pana devin spumoase.
Adauga zaharul vanilat si zaharul obisnuit, continuand sa mixezi pana cand compozitia devine deschisa la culoare si aerata.
Incorporeaza treptat uleiul, mixand usor.
Intr-un bol separat, cerne faina, amidonul de porumb si praful de copt.
Adauga amestecul uscat peste compozitia de oua in trei etape, amestecand cu o spatula si miscari lente de jos in sus pentru a pastra volumul aerat. - Coacerea blatului
Unge si tapeteaza cu faina o tava de copt.
Toarna compozitia si niveleaz-o usor.
Coace aproximativ 10 minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l decora. - Asamblarea desertului
Intinde gemul de caise uniform pe suprafata blatului racit.
Presara fulgii de cocos astfel incat sa acoperi complet stratul de gem.
Taie prajitura in portii potrivite si serveste.
💡 Sugestii de servire
Serveste cu un mot de frisca sau cu inghetata de vanilie.
Merge de minune cu ceai negru aromat sau o cafea cremoasa.