Pandispan pufos cu fructe de vara – desertul care aduce prospetime si culoare

Uneori cele mai bune retete se nasc din improvizatie, iar aceasta prajitura cu fructe este dovada perfecta. Pornind de la o reteta clasica de pandispan cu mere, rezultatul s-a transformat intr-un desert mult mai aromat si plin de savoare: o combinatie delicioasa de zmeura, mure si portocale. Usor de preparat, moale si fructat, acest desert este alegerea ideala pentru zilele in care vrei ceva dulce, dar nu prea complicat.

Ingrediente (pentru o tava rotunda, de tort)
5 oua
150 g zahar
1 lingurita extract de vanilie
200 g faina alba
Coaja rasa de la 1 lamaie
350 g zmeura
150 g mure
100 g portocala (curatata si taiata cubulete)
In total, aprox. 700 g fructe

Mod de preparare
Pregatirea aluatului:
Sparge ouale intr-un bol mare si mixeaza-le pana devin spumoase si capata o culoare galben-deschis. Adauga treptat zaharul, amestecand continuu, apoi incorporeaza extractul de vanilie.
Incorporarea fainii:
Cerne faina si adaug-o in mai multe etape in compozitia de oua, amestecand usor pentru a pastra textura aerata. La final, incorporeaza coaja de lamaie.
Asamblare:
Tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si toarna aluatul. Presara deasupra fructele pregatite (zmeura, mure si bucati de portocala), distribuite uniform.
Coacere:
Pune tava in cuptorul preincalzit si coace pana cand marginile prajiturii devin usor aurii, iar testul cu scobitoarea arata ca aluatul este copt (aprox. 30-35 de minute, in functie de cuptor).
Servire:
Lasa prajitura sa se raceasca, apoi taie-o felii generoase si bucura-te de combinatia dulce-acrisoara a fructelor care „pocnesc” in fiecare muscatura.