
Acest pandispan cu frisca si cocos este genul de prajitura usor de facut, cu ingrediente la indemana, pe care o pregatesti intr-un bol, cu o lingura de lemn – exact ca odinioara. E moale, aromata si se potriveste perfect langa o cana de ceai sau cafea.
Ingrediente
300 g faina alba
1 plic praf de copt (10 g)
50 g cocos ras
200 g zahar pudra
10 g zahar vanilat
3 oua intregi
250 ml frisca lichida pentru gatit (neindulcita)
50–100 ml lapte (optional, daca aluatul e prea dens)
Unt si faina pentru tapetat forma
Mod de preparare
Intr-un bol, amesteca faina cu praful de copt si cocosul ras.
In alt bol, bate ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin spumoase (manual sau cu mixer).
Preincalzeste cuptorul la 150°C.
Toarna amestecul lichid peste ingredientele uscate si omogenizeaza.
Adauga frisca lichida si amesteca pana obtii un aluat cremos. Daca e prea gros, adauga putin lapte.
Unge forma de babovka cu unt si presara faina.
Pentru efect marmorat: separa o parte din aluat, amestec-o cu 1–2 linguri cacao, apoi toarna alternativ aluatul simplu si cel cu cacao, creand modele cu o scobitoare.
Coace aproximativ 45 de minute, verificand cu testul scobitorii.
Scoate prajitura din forma cat inca e usor calduta, las-o pe un gratar la racit, apoi presara zahar pudra deasupra.