
Daca ai pofta de un desert rapid, delicios si fara prea mult efort, aceasta prajitura cu cirese este exact ce iti trebuie! Se prepara intr-o singura bol, nu ai nevoie de cantar si se coace in mai putin de o jumatate de ora. Este perfecta pentru musafiri neasteptati sau pentru o dupa-amiaza lenesa de vara. Usor, aerat, aromat – acest desert va deveni favoritul tau!
Ingrediente:
200 g zahar
200 g faina
200 ml apa minerala plata
1 ou
15 g unt (1 lingura)
10 g praf de copt (1 plic)
200 g cirese fara samburi
Pentru decor:
zahar pudra, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Intr-un bol mare, bate oul cu zaharul pana devine spumos si usor deschis la culoare.
Adauga treptat untul topit, apa minerala si faina amestecata cu praful de copt. Amesteca totul bine, pana obtii un aluat omogen, fara cocoloase.
Pregateste tava – unge cu unt si presara faina, sau foloseste hartie de copt.
Toarna aluatul in tava si presara ciresele uniform deasupra.
Coace timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasa prajitura sa se raceasca, apoi taie in patrate si presara zahar pudra deasupra.
💡 Sugestii extra:
Poti inlocui ciresele cu visine, mere rase sau chiar branza de vaci.
Pentru un aspect festiv, bate albusuri cu zahar si toarna spuma peste prajitura in ultimele 5 minute de coacere – se va forma o crusta dulce si crocanta.
O prajitura simpla, dar cu efect garantat – incearc-o si tu!