
Daca iti plac prajiturile pufoase cu aroma de cafea si textura crocanta de nuca, aceasta reteta este pentru tine. Combinatia dintre pandispanul fin, stratul de gem de caise si crema bogata cu rom, nuci si biscuiti macinati, acoperita cu ciocolata rasa, transforma acest desert intr-o adevarata delicatesa. Simplu de facut si perfect pentru a impresiona familia sau musafirii!
Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
gem de caise
200 g zahar pudra
250 g margarina
50 ml cafea
100 ml rom
300 g biscuiti macinati
100 g nuca
fulgi de ciocolata pentru decor
Mod de preparare:
Din oua, zahar, faina, praf de copt si sare se prepara un pandispan clasic. Dupa ce s-a copt, se unge cu un strat subtire de gem de caise.
Zaharul pudra se amesteca cu margarina, cafeaua, romul, biscuitii macinati si nuca, apoi aceasta crema se intinde peste pandispanul uns cu gem.
La final, prajitura se decoreaza cu fulgi de ciocolata.