
Reteta este perfecta pentru zile in care vrei un desert rapid, spectaculos si foarte aromat, dar fara stres.
Ingrediente (tava 24 × 24 cm)
- Crema alba
400 ml smantana pentru frisca 30%
250 g ciocolata alba
250 g mascarpone
100–120 g ciocolata alba cu alune
40 g arahide maruntite - Crema de frisca cu mascarpone
250 ml smantana pentru frisca 30%
250 g mascarpone
2 linguri rase (aprox. 20 g) zahar pudra
Optional: 1 plic intaritor pentru frisca (ideal vara) - Pentru asamblare
350 g biscuiti simpli (tip „petit beurre”)
½ borcan gem gros de visine sau coacaze negre (nu recomand gemuri foarte fluide)
2 linguri fulgi de migdale
120 g ciocolata alba cu alune taiata bucatele
Mod de preparare
Ziua 1 – Pregatirea cremei albe
- Incalzeste frisca
Intr-un vas mic, incalzeste 400 ml smantana pentru frisca pana apar primele bule.
Opreste focul imediat. - Adauga ciocolata alba
Taie ciocolata in bucati mici si adaug-o in frisca fierbinte. Amesteca pana obtii o crema omogena.
Lasa sa se raceasca putin, apoi pune vasul la frigider cel putin 5 ore (ideal peste noapte).
Se va ingrosa vizibil. - Ziua 2 – Finalizarea cremei
- Bate crema de ciocolata alba
Scoate vasul din frigider si mixeaza 2–3 minute, pana se intareste usor. - Incorporeaza mascarpone
Adauga 250 g mascarpone rece si mixeaza pana obtii o crema densa si aerata. - Adauga ciocolata si arahidele
Incorporeaza cu o lingura:
ciocolata tocata marunt,
arahidele maruntite.
Aceasta este crema principala a prajiturii.
Asamblarea prajiturii - Prima stratificare
Tapeteaza tava (24 × 24 cm) cu hartie de copt.
Pune un strat de biscuiti → apoi jumatate din crema alba - A doua stratificare
Pune un nou strat de biscuiti.
Unge cu gem gros de visine sau coacaze negre. - A treia stratificare
Acopera cu alt strat de biscuiti → apoi pune restul de crema alba
Finalizeaza cu un ultim strat de biscuiti.
Crema de frisca cu mascarpone - Pregateste crema de decor
Mixeaza:
250 ml frisca rece
250 g mascarpone
2 linguri zahar pudra
Mixeaza pana devine o crema ferma.
Poti adauga intaritor pentru stabilitate, mai ales vara. - Decorul final
Intinde crema de frisca peste ultimul strat de biscuiti.
Presara:
fulgii de migdale usor prajiti,
ciocolata alba taiate cubulete.
Da prajitura la frigider minim 4–5 ore, ideal peste noapte.


