
Ingrediente:
1 ou (aprox. 60 g)
200 g zahar
100 g ulei
150 g gem de prune (aproximativ 4 linguri mari)
200 g lapte
3 linguri cacao
1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu
300 g faina
Zahar pudra pentru decor
Hartie de copt
Mod de preparare:
Amestecul de baza:
Pune oul intr-un bol mare si bate-l cu telul impreuna cu zaharul pana cand compozitia devine omogena si usor spumoasa. Adauga uleiul si gemul de prune, apoi amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza complet.
Adaugarea lichidelor si a pudrelor:
Toarna treptat laptele, amestecand continuu. Incorporeaza cacaoa si bicarbonatul de sodiu, amestecand usor pentru a evita formarea cocoloaselor.
Incorporarea fainii:
Adauga faina putin cate putin, continuand sa amesteci. Compozitia trebuie sa fie omogena si usor aerata. Daca devine prea groasa si se amesteca greu, mai adauga 1-2 linguri de lapte. In timpul amestecarii, vei observa cum se formeaza mici bule de aer – semn ca prajitura va iesi pufoasa.
Coacerea:
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si toarna compozitia uniform. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, caldura sus-jos, timp de 45 de minute.
Finalizarea:
Dupa coacere, scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca complet. Taie in bucati potrivite si pudreaza cu zahar pudra inainte de servire.
🍰 Rezultatul? O prajitura moale, usor umeda, cu un gust intens de cacao si o aroma subtila de prune – perfecta langa o cafea sau un ceai, in orice moment al zilei.


