Napolitane Duo Crem – Desertul care dispare instant

Daca iti plac prajiturile elegante, dar usor de facut, aceste napolitane cu doua creme – una fina de galbenus si alta bogata cu bezea, cacao si biscuiti – sunt exact ce trebuie. Aspectul lor stratificat si textura care se topeste in gura le fac perfecte pentru sarbatori, dar si pentru un rasfat de weekend.

Ingrediente
1 pachet foi de napolitana (oblande)
Crema I:
10 galbenusuri
300 g zahar
250 g unt sau margarina
Crema II:
10 albusuri
1 praf de sare
200 g zahar (pentru bezea)
100 g zahar (pentru sirop)
20 ml apa
300 g biscuiti macinati
20 g cacao

Metoda de preparare
Crema I (cu galbenusuri):
Bate galbenusurile cu zaharul pana devin o compozitie spumoasa.
Pune amestecul la bain-marie sau incalzeste-l usor in cuptorul cu microunde, amestecand constant, pana se ingroasa.
Lasa crema sa se raceasca complet.
Mixeaza untul (sau margarina) pana devine pufos si incorporeaza treptat crema de galbenusuri racita.
Crema II (cu bezea, cacao si biscuiti):
Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma lejera.
Adauga treptat 200 g de zahar, continuand sa mixezi, pana se formeaza o bezea lucioasa si ferma.
Separat, intr-o craticioara, fierbe restul de 100 g de zahar cu 20 ml apa pana obtii un sirop usor legat.
Toarna siropul fierbinte, in fir subtire, peste bezea, mixand la viteza maxima pana ce tot siropul este incorporat si bezeaua s-a racit usor.
Adauga biscuitii macinati si cacaoa, apoi amesteca usor cu o spatula.
Asamblare:
Pune pe un blat primul foi de napolitana si intinde jumatate din crema II.
Asaza a doua foaie si intinde jumatate din crema I.
Continua cu a treia foaie + restul cremei II, apoi a patra foaie + restul cremei I.
Incheie cu ultima foaie de napolitana.
Pune un tocator sau o tava grea deasupra si lasa prajitura la frigider peste noapte.
Taie a doua zi in batoane sau patrate si serveste la temperatura camerei.