
Ingrediente:
1 foaie mare de napolitana (oblanda)
125 g zahar
100 ml apa
125 g margarina/unt
1 lingura cacao
100 g biscuiti macinati
100 g nuca macinata
300–350 g gem de caise (sau alt gem preferat)
biscuiti Petit Beurre, cat sa acopere jumatate din foaia de napolitana
Metoda de preparare:
Intinde gemul pe partea aspra a foii de napolitana, astfel incat sa acoperi uniform toata suprafata.
Taie foaia pe mijloc, obtinand doua parti egale.
Pe stratul de gem asaza un rand de biscuiti Petit si preseaza usor cu mana pentru a se fixa.
Pune pe foc zaharul cu apa si lasa sa fiarba 1 minut.
Adauga cacao si margarina taiata bucati, opreste focul si amesteca pana se topeste margarina complet.
Incorporeaza biscuitii macinati si nuca, amestecand bine.
Intinde compozitia calda peste stratul de biscuiti, uniform, pe toata suprafata.
Acopera cu cealalta jumatate de foaie de napolitana, cu partea unsa cu gem spre umplutura.
Pune deasupra o tava sau o farfurie grea, pentru a presa prajitura, si las-o la rece peste noapte.
A doua zi taie in bucati si serveste. Daca o pregatesti cu cateva zile inainte, pastreaz-o intr-o punga pentru a-si mentine textura.