Musaca simpla, ieftina si gustoasa

Aceasta musaca simpla, ieftina si incredibil de gustoasa e genul de preparat care se face usor si dispare rapid din farfurii. Cu un strat generos de cascaval, cartofi moi si un sos de carne bine condimentat, devine cu usurinta felul favorit al intregii familii!

Ingrediente:
5–6 cartofi (aproximativ 800–900 g), curatati, taiati cuburi si fierti in apa cu 5 g sare
1 ceapa medie (aprox. 100 g), tocata si calita 3 minute
500 g carne tocata (vita sau amestec), calita cu ceapa timp de 5 minute
1 ardei rosu mic, tocat marunt
2 linguri pasta de rosii (aprox. 30 g)
50 ml apa (sau mai mult, dupa necesitate)
Condimente:
5 g sare
5 g usturoi pudra
5 g boia dulce
5 g oregano uscat
piper negru, dupa gust
1 legatura ceapa verde, tocata
In plus:
8–10 felii subtiri de cascaval (aprox. 200–250 g)
Pentru sosul de turnat:
3 oua
125 ml lapte
5 g sare
5 g oregano
150 g cascaval ras

Mod de preparare:
Fierbe cartofii in apa cu sare pana se inmoaie, apoi scurge-i.
Caleste ceapa timp de 3 minute, adauga carnea tocata si prajeste inca 5 minute.
Adauga ardeiul tocat, pasta de rosii, apa si condimentele. Gateste pana cand totul este bine inmuiat si legat.
Intr-un vas termorezistent, pune jumatate din cartofi, apoi un strat de felii de cascaval.
Adauga compozitia de carne, niveleaza bine, urmeaza alt strat de cascaval, apoi restul de cartofi.
Amesteca ouale cu laptele, sarea si oregano, toarna peste cartofi si presara cascavalul ras.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15–20 de minute, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!