
Ingrediente
3 kg morcovi
3 linguri sare
250 g zahar
150 ml otet
200 ml ulei
2 linguri coriandru macinat
2 linguri boia dulce
1 lingurita boia iute (optional, pentru cei care prefera mai picant)
1 lingurita piper macinat
1 capatana usturoi (10–12 catei)
1 lingurita piper boabe
4 frunze de dafin
Mod de preparare
Pregatirea morcovilor:
Curata morcovii si da-i pe razatoarea speciala pentru salata coreeana (sau pe cea mare, daca nu ai). Pune-i intr-un vas incapator.
Condimente:
Adauga sarea, zaharul, piperul macinat, coriandrul, boiaua dulce si, daca doresti, si boiaua iute. Amesteca bine si lasa morcovii sa stea aproximativ 30 de minute, ca sa lase zeama.
Sosul:
Intr-o craticioara, incalzeste uleiul (fara a-l arde). Adauga usturoiul pisat, piperul boabe si foile de dafin, lasa cateva secunde sa-si elibereze aroma, apoi ia de pe foc.
Asamblare:
Toarna peste morcovi otetul si apoi sosul cu tot cu condimente. Amesteca foarte bine, pentru ca aromele sa se distribuie uniform.
Umplerea borcanelor:
Pune salata de morcovi in borcane curate si uscate, presand usor. Inchide ermetic cu capace.
Sterilizare:
Asaza borcanele intr-o oala mare, pe un prosop, si acopera-le cu apa pana la jumatatea lor. Fierbe timp de 25 de minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Racire si depozitare:
Lasa borcanele sa se raceasca incet, acoperite cu o patura. Pastreaza-le intr-un loc racoros si intunecat.