
Crocante la exterior, cu un strat catifelat de crema de branza dulce si un varf generos de gem de capsuni, aceste mini-placintele daneze din aluat foietaj sunt un adevarat deliciu. Nu le vei gasi in comert, dar vestea buna este ca le poti prepara acasa cu efort minim si efect maxim. Iata cum sa le faci in mai putin de 30 de minute!
Ingrediente:
aluat foietaj (1 pachet)
230 g branza de vaci cremoasa (tip tvaroh, din cea la cutie)
30 g zahar
30 g sirop de artar
1 lingurita extract de vanilie
gem de capsuni (dupa gust)
1 ou
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca branza de vaci cu zaharul, siropul de artar si extractul de vanilie pana obtii o crema omogena.
Intinde aluatul foietaj si taie-l in 6 dreptunghiuri egale. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Inteapa usor fiecare dreptunghi cu o furculita pentru a preveni umflarea excesiva.
Pune o lingura din crema de branza pe fiecare bucata de aluat si intinde usor in centru.
Adauga deasupra un strat de gem de capsuni, in functie de preferinte.
Marginile libere ale aluatului unge-le cu oul batut.
Coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15 minute, pana cand placintelele devin aurii si crocante.
Stiai ca…?
Desi sunt cunoscute sub numele de „placintele daneze”, aceste delicii au, de fapt, origini austriece. In secolul al XIX-lea, o greva a brutarilor din Danemarca i-a determinat pe patiserii locali sa aduca mesteri din Austria, care au introdus reteta aluatului foietaj – baza acestor deserturi atat de indragite.
Pofta buna!