Manastirea cu trei altare. Locul unic in Romania unde se savarsesc minuni

La doar 20 de kilometri de agitatia Bucurestiului, in comuna Ciorogarla, se afla Manastirea Samurcasesti, construita de vornicul Constantin Samurcas si sotia sa, Zinca. Este un loc cunoscut in istorie pentru popasul lui Tudor Vladimirescu de aici, din 17 martie 1821, moment in care a conceput celebra „proclamatie” catre locuitorii orasului Bucuresti.

Manastirea Samurcasesti este un amestec de frumusete arhitecturala si spiritualitate, simbolizand rezistenta si perseverenta in fata provocarilor istorice. Este renumita si pentru minunile care se petrec aici.

Lacasul este dedicat celor trei altare: Sfanta Treime, Adormirea Maicii Domnului si Cuvioasa Paraschiva. Fiecare colt al manastirii este incarcat de istorie si spiritualitate, facand din ea mai mult decat un simplu loc de cult; este un refugiu pentru sufletele in cautare, unde rugaciunea si meditatia se impletesc armonios cu natura inconjuratoare. Se spune ca in acest loc, rugaciunile credinciosilor sunt mai bine auzite, iar credinta capata o putere extraordinara.

In acest loc, maicutele confectioneaza mobila si, cu smerenie, isi dedica timpul ajutorarii celor nevoiasi. Manastirea a fost construita pentru protectia neamului si serveste ca o oaza de liniste pentru cei in cautarea unui loc unde minunile se petrec in numele lui Iisus Hristos.