
Un desert simplu, dar spectaculos, cu un joc de culori si texturi: blat pufos cu cacao, valuri cremoase de branza dulce si bucati suculente de caise. Aceasta prajitura este perfecta pentru zilele de vara, dar si pentru momentele in care vrei sa impresionezi fara prea mult efort. Se pregateste rapid, arata minunat si are un gust irezistibil.
Ingrediente (pentru o tava de aproximativ 27×34 cm)
Pentru blat:
260 g faina alba
200 g zahar tos
2 linguri (aprox. 15 g) cacao
200 ml lapte
100 ml ulei
2 oua
1 plic zahar vanilat (8 g)
1 plic praf de copt (10 g)
300 g caise
Pentru crema de branza:
250 g branza de vaci (cremoasa)
1 ou
2 linguri (aprox. 20 g) zahar pudra
1 plic zahar vanilat (8 g)
½ plic budinca de vanilie (20 g)
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Bate ouale impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat pana obtii o compozitie spumoasa.
Adauga uleiul si omogenizeaza, apoi incorporeaza laptele, faina, cacaua si praful de copt. Amesteca bine pana obtii un aluat uniform.
Taie caisele in cubulete.
Pentru crema de branza: amesteca branza de vaci cu oul, zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de budinca, pana obtii o compozitie fina.
Tapeteaza tava cu hartie de copt. Toarna ¾ din aluatul cu cacao. Deasupra, distribuie „cat vezi cu ochii” crema de branza, in dungi sau pete neregulate. Peste ea toarna restul de aluat, tot „cik-cak”.
Cu o scobitoare sau un bat de frigarui, traseaza cateva linii prin aluat, pentru a crea efectul de marmorat.
Presara cubuletele de caise uniform pe toata suprafata.
Coace 40–45 de minute la 180°C. Verifica cu o scobitoare: daca iese curata, prajitura este gata.
Lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o taia in bucati.
Rezultatul? O prajitura aerata, parfumata si plina de savoarea caiselor, perfecta langa o cafea sau un ceai.