Gogosi rapide cu branza dulce – gata in 15 minute, pufoase si irezistibile

Daca ti-e pofta de ceva dulce, pufos si rapid, aceasta reteta de gogosi cu branza este exact ce cauti! Se prepara fara drojdie, fara timp de dospire, doar amesteci ingredientele si le prajesti. Sunt aurii, fragede si nu absorb ulei, iar gustul delicat de branza si vanilie te cucereste de la prima muscatura. Se servesc cu zahar pudra sau dulceata – dupa pofta inimii. In 15 minute sunt gata si pot fi savurate atat calde, cat si reci.

Ingrediente:
250 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
250 g branza dulce de vaci (sau ricotta)
170 g smantana (sau iaurt)
3 oua
80 g zahar
1 plic zahar vanilat (preferabil cu vanilie Bourbon)
cateva picaturi de esenta de lamaie

🧑‍🍳 Mod de preparare:
Intr-un bol incapator, amesteca branza dulce cu ouale, smantana (sau iaurtul), zaharul, zaharul vanilat si esenta de lamaie. Omogenizeaza totul bine.
Adauga faina cernuta si bicarbonatul de sodiu. Amesteca pana obtii un aluat omogen, usor lipicios, dar maleabil.
Incinge ulei intr-o tigaie adanca, dar nu la temperatura maxima – trebuie sa fie mediu incins, ca gogosile sa se coaca si la interior, fara sa se arda la suprafata.
Cu ajutorul a doua linguri (sau cu mainile unse cu ulei), formeaza bilute din aluat si pune-le in ulei.
Prajeste-le pana devin aurii si pufoase, apoi scoate-le pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.
Serveste-le calde sau reci, pudrate cu zahar sau cu dulceata preferata.

💡 Sfaturi:
Nu supraincalzi uleiul, altfel gogosile se vor rumeni prea repede la exterior si vor ramane crude in mijloc.
Poti adauga scortisoara, coaja de lamaie sau stafide pentru un plus de aroma.