Fursecuri fragede lipite cu dulceata

Fragede, parfumate si cu o aroma bogata de nuca, aceste fursecuri de inspiratie austriaca imbraca gustul clasic al aluatului Linzer intr-un strat fin de dulceata. Perfecte pentru zilele de iarna, dar la fel de irezistibile oricand ai chef de ceva dulce si elegant.

Ingrediente
500 g unt moale
250 g zahar pudra
Sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
2 plicuri zahar vanilat (20 g) sau 1 lingurita extract de vanilie
100 g nuci macinate fin
Aproximativ 1 kg faina alba (cernuta)
Zahar pudra pentru decor (optional)
Gem sau dulceata, dupa preferinta

Mod de preparare
Prepararea aluatului: Mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adauga coaja de lamaie, nucile macinate, zaharul vanilat si sucul de lamaie.
Incorporarea fainii: Adauga treptat faina cernuta si framanta pana obtii un aluat neted.
Racirea: Inveleste aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider 1 ora.
Formarea fursecurilor: Intinde aluatul intr-o foaie de grosime medie si decupeaza cercuri cu diametrul de aprox. 2 cm.
Coacerea: Asaza cercurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le la 180°C timp de aproximativ 10 minute, pana cand marginile incep sa se rumeneasca usor.
Asamblarea: Lasa fursecurile sa se raceasca complet, apoi lipeste-le cate doua cu gemul preferat.
Decor: Daca doresti, trece-le prin zahar pudra si pastreaza-le in cutii inchise ermetic.