Fulg de Nea in Ciocolata – Prajitura Care Dispare Prima de pe Platou

O combinatie perfecta intre blatul pufos de cacao si umplutura fina cu cocos, aceasta prajitura este rasfatul ideal pentru orice ocazie. Se prepara usor, arata spectaculos si este atat de gustoasa incat iti va fi greu sa te opresti la o singura bucata!

Ingrediente:
Pentru blat:
5 oua
200 g zahar
120 ml ulei
150 ml lapte
200 g faina
40 g cacao
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingurita esenta de rom (optional)
Pentru crema de cocos:
500 ml lapte
150 g zahar
200 g fulgi de cocos
3 linguri gris (aprox. 45 g)
1 plic zahar vanilat
Pentru decor:
Zahar pudra (pentru presarat deasupra)

Mod de preparare:

  1. Preparam blatul:
    Mixeaza ouale cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare.
    Adauga treptat uleiul, apoi laptele si esenta de rom.
    Incorporeaza faina amestecata cu cacao si praful de copt.
    Imparte compozitia in doua parti egale.
  2. Coacem primul strat:
    Toarna prima jumatate intr-o tava (aprox. 25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.
    Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-12 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
  3. Preparam crema de cocos:
    Pune laptele pe foc, adauga zaharul si zaharul vanilat.
    Cand incepe sa fiarba, adauga grisul in ploaie si amesteca pana se ingroasa.
    La final, adauga fulgii de cocos si amesteca bine. Lasa crema sa se racoreasca usor.
  4. Montam prajitura:
    Intinde crema calda peste primul blat copt.
    Deasupra, toarna cealalta jumatate de compozitie pentru blat si niveleaza.
    Coace din nou timp de 20-25 de minute, la 180°C.
  5. Final:
    Dupa ce prajitura s-a racit complet, presara zahar pudra deasupra.
    Taie in patrate si serveste cu zambetul pe buze!

💡 Sfat:
Se pastreaza excelent la frigider si este chiar mai gustoasa a doua zi, cand aromele se intrepatrund.