
In cautarea unui desert usor, fara cuptor, dar cu un gust fabulos? Acest deliciu de vara cu gris, crema de vanilie si un strat fin de cacao e tot ce ai nevoie. Este delicat, racoritor si ideal pentru zilele calduroase, cand nu vrei sa aprinzi cuptorul. Iti ia doar cateva minute sa-l pregatesti, apoi il lasi sa se raceasca si ai parte de o surpriza dulce si fina.
Ingrediente pentru stratul de cacao:
Lapte – 600 ml
Gris din grau – 90 g (aprox. 6 linguri)
Zahar – 75 g (aprox. 5-6 linguri)
Cacao – 15 g (aprox. 2 linguri)
Ciocolata pentru gatit – 20 g
Rom – 15–30 ml (1–2 linguri)
Ingrediente pentru crema:
Praf de budinca de vanilie – 1 plic
Lapte (pentru budinca) – 250 ml
Zahar – 36 g (aprox. 3 linguri)
Zahar vanilat – 1 plic (aprox. 8 g)
Frisca lichida – 80 g
Lapte (pentru frisca) – 200 ml
Mod de preparare:
Crema de vanilie: Amesteca praful de budinca cu 250 ml lapte, zaharul si zaharul vanilat. Fierbe compozitia, amestecand constant, pana se ingroasa. Las-o sa se raceasca, amestecand ocazional ca sa nu se formeze crusta.
Stratul de cacao: Intr-un bol curat, amesteca grisul, cacaoa si zaharul. Incalzeste 600 ml lapte intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, adauga amestecul uscat. Fierbe 1 minut, amestecand continuu.
Ia cratita de pe foc, adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana se topeste. Pune din nou pe foc scurt, adauga romul si mai amesteca putin.
Tapeteaza o forma cu hartie de copt si toarna compozitia de cacao. Las-o sa se raceasca complet.
Bate frisca lichida cu 200 ml lapte pana obtii o crema usoara, apoi amestec-o cu budinca racita. Intinde acest strat peste cel de cacao.
Presara cacao deasupra pentru decor si pune desertul la frigider pentru cateva ore, pana se intareste complet.
Pofta buna!