Fara coacere: Desert usor si racoritor cu gris si cacao

In cautarea unui desert usor, fara cuptor, dar cu un gust fabulos? Acest deliciu de vara cu gris, crema de vanilie si un strat fin de cacao e tot ce ai nevoie. Este delicat, racoritor si ideal pentru zilele calduroase, cand nu vrei sa aprinzi cuptorul. Iti ia doar cateva minute sa-l pregatesti, apoi il lasi sa se raceasca si ai parte de o surpriza dulce si fina.

Ingrediente pentru stratul de cacao:
Lapte – 600 ml
Gris din grau – 90 g (aprox. 6 linguri)
Zahar – 75 g (aprox. 5-6 linguri)
Cacao – 15 g (aprox. 2 linguri)
Ciocolata pentru gatit – 20 g
Rom – 15–30 ml (1–2 linguri)
Ingrediente pentru crema:
Praf de budinca de vanilie – 1 plic
Lapte (pentru budinca) – 250 ml
Zahar – 36 g (aprox. 3 linguri)
Zahar vanilat – 1 plic (aprox. 8 g)
Frisca lichida – 80 g
Lapte (pentru frisca) – 200 ml

Mod de preparare:
Crema de vanilie: Amesteca praful de budinca cu 250 ml lapte, zaharul si zaharul vanilat. Fierbe compozitia, amestecand constant, pana se ingroasa. Las-o sa se raceasca, amestecand ocazional ca sa nu se formeze crusta.
Stratul de cacao: Intr-un bol curat, amesteca grisul, cacaoa si zaharul. Incalzeste 600 ml lapte intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, adauga amestecul uscat. Fierbe 1 minut, amestecand continuu.
Ia cratita de pe foc, adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana se topeste. Pune din nou pe foc scurt, adauga romul si mai amesteca putin.
Tapeteaza o forma cu hartie de copt si toarna compozitia de cacao. Las-o sa se raceasca complet.
Bate frisca lichida cu 200 ml lapte pana obtii o crema usoara, apoi amestec-o cu budinca racita. Intinde acest strat peste cel de cacao.
Presara cacao deasupra pentru decor si pune desertul la frigider pentru cateva ore, pana se intareste complet.

Pofta buna!