Extra mere, extra buna, extra greu sa te opresti la o felie

Cand toamna aduce din abundenta mere parfumate, ce poate fi mai potrivit decat un desert simplu, cremos si plin de savoare? Aceasta prajitura cu mere, crema de branza si un topping crocant de migdale este combinatia perfecta intre dulce, acrisor si catifelat. Se prepara usor, iar rezultatul te cucereste de la prima felie.

Ingrediente pentru aluat:
170 g faina de spelta
40 g ulei de cocos
1 ou
1 lingura miere (aprox. 20 g)
1 lingurita praf de copt (5 g)
Ingrediente pentru umplutura de branza:
250 g branza de vaci
360 g skyr (sau iaurt grecesc foarte dens)
1 lingurita zahar (5 g)
1 ou
200 ml lapte
½ plic budinca de vanilie (aprox. 20 g pudra)
Ingrediente pentru umplutura de mere
mere rase (aprox. 3–4 bucati, in functie de marime)
scortisoara, dupa gust
1 lingurita amidon de porumb (5 g)
Ingrediente pentru topping:
crema de mere tip „nutella de mere” (sau un gem gros de mere)
fulgi de migdale

Mod de preparare
Pregatirea aluatului:
Amesteca toate ingredientele pentru aluat. Daca este prea uscat, mai adauga putin ulei de cocos. Intinde compozitia intr-o tava patrata de 20×20 cm, tapetata cu hartie de copt.
Umplutura de branza:
Fierbe budinca din lapte si praful de budinca, apoi las-o putin sa se racoreasca. Amestec-o cu branza de vaci, skyrul, zaharul si oul, pana obtii o crema omogena.
Umplutura de mere:
Amesteca merele rase cu scortisoara si amidonul de porumb.
Asamblarea:
Pune in tava jumatate din umplutura de branza, peste ea adauga toata compozitia cu mere, apoi toarna deasupra restul de crema de branza.
Coacerea:
Da tava la cuptor, la 180°C, timp de aproximativ 40 de minute, pana cand prajitura capata o usoara tenta aurie.
Topping:
Dupa ce s-a racit complet, unge prajitura cu crema de mere (sau gem gros) si presara deasupra fulgi de migdale.